FILOSOFIE VAN JUDO

[dt_sc_fullwidth_section first][dt_sc_two_third id=”column_data” first][dt_sc_h2 class=””]

VOLG DE FILOSOFIE VAN JIGORO KANO

[/dt_sc_h2][dt_sc_widgets widget_name=”WP_Widget_Text” widget_wpname=”widget_text” widget_wpid=”text-22-lk” title=” text=’Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst. De filosofie van Jigoro Kano wordt gekenmerkt door twee begrippen: Seiryoku Zenyo en Jita Kyoei. Dit zijn ook de uitgangspunten van Judoschool van der Hoek. Hieronder een beschrijving van deze 2 begrippen:

Bij Seiryoku Zenyo leert men de kracht van de tegenstander te gebruiken om hem ten val te brengen. Het staat ook wel voor “Maximale effectiviteit met minimale inzet “: wat een persoon doet, dient met optimale inzet van geestelijke en lichamelijke energie te gebeuren. De juiste (zelfverdedigings-) technieken, hoe minimaal deze ook lijken, zorgen voor een optimaal resultaat. In het leven is dit het principe van de juiste dingen doen op het juiste moment.

Bij Jita Kyoei draait alles om respect. Dit is een zeer belangrijk aspect in de lessen bij Judoschool van der Hoek. Jita Kyoei, oftewel “Wederzijds profijt en welbevinden” houdt in: de deelnemers dienen respect te hebben voor zichzelf en voor anderen. Bij het beoefenen van judo wordt geleerd samen te werken om vaardigheden eigen te maken. Zonder tegenstander om mee te judoën, is er geen Judo. Je werpt zelf en wordt op jouw beurt geworpen. Je houdt rekening met elkaar en helpt elkaar. Deze opvatting van samenwerkend leren is ook in andere gebieden van het leven geldig.’ filter=” visual=” /][/dt_sc_two_third][dt_sc_one_third ][dt_sc_package_item type=”” title=”JEUGDJUDO” subtitle=”” image=”http://judoschoolvanderhoek.nl/wp-content/uploads/2019/05/partijtjes.jpg” button_text=”Gratis proefles” button_link=”http://judoschoolvanderhoek.nl/contact/” start_price=”29,50″ start_duration=”1″ start_dwmy=”M” recurring_price=”” recurring_duration=”” recurring_dwmy=”M”]

De jeugdlessen zijn er voor kinderen vanaf 4 jaar. In de wekelijkse les van 60 minuten leren de leerlingen hoe zij met elkaar kunnen judoën. Tussentijds zullen er examens plaatsvinden waarin de leerlingen kunnen laten zien wat zij de afgelopen periode hebben geoefend en kunnen hier een slip of nieuwe band mee verdienen. De kinderen leren met respect met elkaar om te gaan, een levensles waar een kind altijd profijt van zal ondervinden. Kinderen kunnen vanuit tuimeljudo naar jeugdjudo doorstromen.

[dt_sc_fancy_ul style=”circle-o”]

  • 1 les per week
  • Doorstromen naar jeugdjudo (2x)
  • Professionele judoleraren

[/dt_sc_fancy_ul]

[/dt_sc_package_item][/dt_sc_one_third][dt_sc_hr_invisible /][/dt_sc_fullwidth_section]